شناسهٔ خبر: 113367 - سرویس جامعه
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا

‌مصرف زیادی آب سرد باعث فراموشی می‌شود‌

آب 43 یک متخصص طب سنتی گفت: زیاده ‎روی در مصرف آب سرد از مضرترین چیزها برای ایجاد فراموشی است و ما پرهیز ازآب سرد را در افراد مبتلا به آلزایمر گوشزد می‌کنیم.

به گزارش «نماینده»، دکتر "هاله تاج الدینی" با تشریح پیشگیری از آلزایمر از دیدگاه طب سنتی گفت: بیماری آلزایمر نوعی اختلال مغزی مزمن پیش ‎رونده و ناتوان ‎کننده است که مشکل بزرگی برای سلامت جامعه محسوب می‌‎شود و بر روابط بین فردی و اجتماعی نیز اثر دارد.

تاج الدینی افزود: میزان بروز اختلال آلزایمر به شکل هشداردهنده‌‎ای در حال افزایش در تمامی جهان است و به عنوان یک دغدغه اجتماعی در بسیاری از کشورها‌ست.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان توصیه‌های کلی را در رابطه با تغذیه که برای تمام بیماری‌ها، از جمله فراموشی خوب است را این‌گونه بیان کرد و گفت: غذا خوردن تنها باید هنگامی صورت گیرد که معده و روده باریک از غذای قبلی خالی شده باشد و احساس گرسنگی به فرد روی دهد. در این هنگام باید پیش از احساس سیری کامل دست از غذا کشید.

این متخصص طب سنتی از دیگر توصیه‌های خود را عدم مداومت بر مصرف یک نوع غذا عنوان کرد و گفت: انواع غذاها باید در رژیم غذایی فرد باشد، زیرا مداومت بر خوردن یک نوع غذا عامل بیماری است.

وی ادامه داد: باید از فعالیت بدنی شدید یا حالات روانی شدید پس از خوردن غذا پرهیز کرد، زیرا این موارد سبب اختلال در هضم غذا می‌شوند.

تاج الدینی با بیان اینکه پیاده روی سبک به خصوص بعد از وعده ناهار به هضم غذا کمک می‌کند، اظهار کرد: پرهیز از نوشیدن آب همراه یا بلافاصله پس از غذا، توجه به وعده‌های غذایی در فصول مختلف از دیگر مواردی است که باید رعایت شود.

این متخصص طب سنتی در مورد پرهیز غذایی در دوران سالمندی گفت: سالمندان از خوردن غذاهای سودا‌ زا مانند عدس، بادمجان، گوشت گاو، گوشت خشک شده، غذا‌های شور یا نمک سود و غذاهای بلغم‌زا مانند ماهی، هندوانه‌ و خیار پرهیز کنند.

تاج الدینی توصیه کرد: افرادی که دچار بیماری آلزایمر و فراموشی شده‌اند از مصرف برخی از مواد غذایی مانند مغز بادام، فندق، نارگیل و گردو، انجیر خشک و مویز سرخ را در برنامه غذایی خود داشته باشند.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان، درباره عوامل ایجاد کننده نسیان(فراموشی)، گفت: اطباء طب سنتی از یکسری خوردنی‌ها ‎‌و نوشیدنی‌‎ها ‎ به عنوان عوامل ایجاد ‎کننده نسیان (فراموشی) نام برده‌اند.

وی ادامه داد: مصرف زیاد پیاز، خوردن نوع سیب ترش، زیاده ‎روی در مصرف گشنیز، باقلا، قارچ، لوبیا، سیر و کلم در کتب طب سنتی به عنوان عوامل ایجاد نسیان یاد شده است و پرهیز از آنها را برای بیماران مبتلا به آلزایمر توصیه می‌شود.

این متخصص طب سنتی اضافه کرد: خوردن مغز سر گوسفند را جمعی از اطبا، از عوامل ایجاد کننده فراموشی دانسته‌اند.

تاج الدینی درباره نوشیدنی‌هایی که باعث فراموشی می‌شوند، گفت: زیاده ‎روی در مصرف آب سرد از مضرترین چیزها برای ایجاد فراموشی است و ما پرهیز ازآب سرد را در افراد مبتلا به آلزایمر گوشزد می‌کنیم.

وی رابطه بین ورزش و فراموشی را اینگونه بیان کرد و گفت: برای پیشگیری از نسیان(فراموشی) پیاده ‎روی و ورزش سبک مانند حرکت دادن دست‌ها و پاها توصیه می‌شود و از انجام ورزش‌های سنگین و خسته ‎کننده پرهیز کنید.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان در پایان خاطرنشان کرد: افزایش فعالیت‌های مغزی با کمک خواندن، حفظ کردن و به یادآوردن مطالب، این فعالیت‌ها به منزله «ورزش مغز» در نظر گرفته شده ‌و از مواردی است که برای جلوگیری از نسیان مفید است.

نظر شما